Thursday, October 15, 2009

Forårsfornemmelser

Solen skinner. Temperaturerne omkring kollegiets pool nærmer sig 30 grader. Folk ligger nærmest i bunkevis og dovner. Jeg har skrevet opgave hele ugen, men nydt synet af mystiske australske blomster, der er sprunget ud til foråret og glæden ved at kunne gå uden strømpebukser og jakke. Vi var på eventyr i sidste weekend. Lejede en 4 hjulstrækker med lad og politiblink og begav os på rystetur over hullede grusveje ud i outbacken ved the Kimberleys langt mod nord. Finske Johanna forsøgte at kontrollere vores truck, mens Martin og jeg brokkede os over heden. Vinden føltes som en hårtørrer og solen bagte ned på os. Dybt inde på aborignal territoriet mødte vi endelig vand. Godt nok var det en sølle halvudtørret flod mellem klipperne, men den kunne stadig tilbyde os afkølede tæer. Troede vi. "Crocodiles. No dot swim", stod der på skiltet, da vi nærmede os floden. Og ganske rigtigt. Der lå en forventningsfuld krokodille dernede i vandoverfladen, og kort derfra lå dens fætter.

Fodafkølingen måtte vente. Længere inde ad bumle-vejen vadede vi gennem et dovent vandløb, der piblede ind i en snørklet tunnel gennem klippen. Vi forsøgte ikke at forstyrre flagermusene i hulens loft, da vi begav os gennem tunnellen med en lille lommelygte.

Næste stop på vores outback eventyr var aboriginal byen Fitzroy Crossing, som mest af alt lignede en samling forfaldne hytter klemt inde mellem to tankstationer ude midt i ingenting. Det var fascinerende at opleve, at der rent faktisk bor mennesker helt derude i outbacken, hvor der hverken er telefonsignal eller egentlige indkøbsmuligheder.


I den lidt mere befolkede og civiliserede outback-by Derby, havde vi glæde af at være med, da cowboys fra hele Australien var samlet til rodeo. Vi var vidner til de mest sindssyge stunts, når en irriteret tyr eller hingst kastede cowboysne af sig som kludedukker, og de måtte vride sig i støvet for at undgå trampende klove og hove.Det var ren luksus at komme til strandbyen Broome efter nogle dage i outbacken. Endelig noget vand vi for alvor kunne køle os i uden bekymringer om krokodiller. Og stranden var fantastisk. Perfekt fint hvidt sand så langt øjet kunne række. Vi lejede en parasol til ære for mine albinotendenser og dasede dagen lang på skønne Cable Beach.


Her tilbage i Perth er det allerede weekend igen. Ugen er fløjet afsted med opgavehelvede, og vi glæder os til at holde lidt fri med solskin, strand og musikfestival.

No comments:

Post a Comment