Monday, August 24, 2009

Fantastiske dage i Denmark


Efter en fantastisk miniferie i det sydvestligste hjørne af Australien er vi tilbage i Murdoch ved Perth, hvor en sindssyg skoleuge med tre afleveringer og en fremlæggelse truer.

Det var koldt og blæsende, men dejligt nede i syden. Vinden gyngede os frem og tilbage mellem trætoppene, da vi besøgte Valley of the Giants. Martin pegede begejstret i alle retninger, maste sig ud over gangbroens ræling og tog billeder ned mod skovbunden dybt dybt nede. Jeg var ligbleg og klyngede mig til gelændrene på begge sider så mine knoer blev helt hvide. Treetop walk blandt 40 meter høje eukalyptus i Walpole syd for Perth er en skræmmende affære!Vi har også været i Denmark. Ja, den er god nok! Der ligger en lille by med det navn nede i Sydvestaustralien. Tilsyneladende var det en eller anden selvtilfreds Captain Denmark, der i attenhundrede og grønkål opkaldte stedet efter sig selv. Det var i hvert fald den historie, den lokale tankpasser kunne.Kørslen derned ad var i begyndelsen angstprovokerende. Alt i sådan en australsk bil sidder jo forkert: rattet, gearet, blinklyset, vinduesviskerne. Så hver gang jeg i et panikanfald ville svinge ud af en rundkørsel satte mine fingre vinduesviskerne på fuld styrke. Australierne har nemlig byttet vores blinklys-"knap" ud med vinduesvisker-"knappen" :) Derudover vænnede jeg mig hurtigt til at køre i den "forkerte" side og kun en enkelt gang drejede jeg på en forladt vej over i højre side. "FOOOORKEEERT SIIIDE", skreg Martin. Højresidekørslen blev heldigvis en kort fornøjelse.
Vi var afsted i fem dage og nåede forbi Mandurah, Bunburu, Margaret River, Augusta, Pemberton, Walpole, Denmark og Albany. Turens højdepunkter var helt klart de mange vilde kænguruer og en enkel hval. Det stormede og regnede og havet opførte sig helt ekstremt. Se videoen og du vil forstå, hvad jeg mener :)

1 comment:

 1. Hej Kirstin - nu prøver jeg igen at lægge en besked her på den fine blog. Sidste gang virkede det ikke det der med at vælge profil - men nu forsøger jeg altså igen!

  Hvor lyder det fedt med jeres weekend-getaway!
  men du må lige påpege over for ham Martin, at det ikke er pænt at tage vinteren med sig ;-)
  Hvornår begynder det australske forår? Hvornår kommer du egentlig hjem? Og kan du anbefale at spise kænguru?

  Jeg er ikke i gang på uni endnu, så herovre er det stadig det søde westcoast-liv, der bliver levet, men fra i morgen går det altså løs!

  De bedste hilsener,

  Kris

  ReplyDelete